Tečaji

Organiziramo tečaje na osnovni in višji stopnji, tudi rally obedience in agility. Običajno tečaje začenjamo spomladi v marcu in v septembru v jeseni.

>> Igralne urice in mala šola

Bistvo tovrstnih tečajev je socializacija psa. Primerni so za mlade pse v starosti od dva do deset mesecev, ki se tako navadijo na vrstnike in odrasle pse različnih pasem, starosti in spolov. V mali šoli se bomo naučili poslušnosti, osnovnih ukazov in veliko pozornosti namenili odpoklicu.

>> Tečaj IPS (za psa spremljevalca in vodnika)

Tečaji so primerni za pse s predznanjem male šole, ki so starejši od šestih mesecev. Poudarek bodo prenesli na vaje poslušnosti, utrjevanje pravilne igre s psom, učenje hoje ob vodniku, odlaganje psa z motenjem itn. Pri izpitu lahko sodelujejo vsi psi ne glede na velikost, pasmo ali rodovnik.

>> Agility in rally obedience

Gre za tečaj vodenja psa pri premagovanju ovir na progi z glasovnimi ukazi in kretnjami, pri čemer pa se psa ne sme dotakniti. Skupaj morata v najkrajšem času pravilno preteči postavljeno progo. Pri teh disciplinah lahko sodelujejo vsi psi, ne glede na rodovnik ali velikosti.