Šolanje

Organiziramo tečaje za šolanje psov in njihovih lastnikov. Zavedati se moramo seveda, da so tečaji namenjeni predvsem lastnikom in vodnikom psov, ne pa njihovim štirinožnim prijateljem. Izvajamo tečaje male šole, začetne in nadaljevalne tečaje, tudi izpite in predavanja o pravilni negi psa. Odpiramo večne teme o zdravi prehrani in odpravljanju neželenega vedenjskih motenj pri psih.

Priporočljivo je, da s šolanjem psa začnemo čim prej. V programih osnovnega šolanja boste spoznali pravilno delo s psom in se naučili kakovostnega sobivanja z njim. Delali bomo v majhnih skupinah in se učili bomo poslušanosti (na ukaz póleg, sedi, prostor) ter veliko pozornosti namenili odpoklicu. Poudarek bo v prvi vrsti na dobri socializaciji psa, zelo pomembna pa bo tudi igra, saj z njeno pomočjo okrepimo pozitivno vedenje pri psu.

Vabimo vas torej k vpisu v nove spomladanske tečaje: Vpisujemo vse pse, ne glede na pasmo in velikost, tečaj pa prilagodimo pasemskim posebnostim šolanja in sposobnostim vodnika.

Zelo dobro je, če šolanje psa nadaljujete tudi po mali oz. osnovni šoli, kjer boste osvajali znanje vodenja na povodcu, prostor in odpoklic, obiska mesta in podobno. Opravite lahko izpit za vodnika psa spremljevalca, se torej usmerite v enoto reševalnih psov, v agility ali rally obedience.

s1